Logo Massagepraktijk
van Engelen
Logo

 • Home
 • Even Voorstellen
 • In het Nieuws
 • Behandelmogelijkheden
 • Medical Taping
 • Massage bij MS
 • Massage bij Kinderen
 • Referenties
 • Tarieven
 • Acties
 • Contact

  Logo

  Logo

  Logo
 • Behandel mogelijkheden

  Sportmassage

  Massage is een eeuwenoud middel om de lichamelijke beweeglijkheid te verbeteren en daardoor de prestaties op een positieve manier te beÔnvloeden. Een sportmassage kan van groot belang zijn bij de verzorging van het lichaam alsmede het herstel hiervan. Het geven van prikkels op het lichaam d.m.v. strijken, kneden, tapotages en schudden, heeft als gevolg dat er een betere bloed doorstroming op gang komt en daardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen een aantal positieve veranderingen plaats vinden, bv. opgehoopt vocht verdwijnt sneller uit het spierweefsel, spierpijn neemt sneller af, vermoeidheid zal verdwijnen en ook spierverhardingen zullen sneller "oplossen", maar ook beter voorbereid zijn op een inspanning is hierbij aan de orde, zo zal men minder snel een blessure oplopen.

  Voorafgaand aan inspanning (pre-actief)

  Deze massage heeft een snel en stimulerend karakter en is erg kort van duur(een paar minuten). Zo raakt de betreffende spier of spiergroep beter doorbloed en opgewarmd ter voorbereiding op de te verrichte arbeid. Op deze manier kunnen blessures worden voorkomen. Men dient zich echter wel heel goed te realiseren dat: geen enkele massage kan een goede warming-up vervangen.

  Na afloop van de inspanning (post-actief)

  Deze massage heeft een rustig karakter en zal aanzienlijk meer tijd in beslag nemen dan de pre-actieve massage. Hij is er op gericht om de gevolgen van de arbeid te neutraliseren en te laten verdwijnen. Hierbij moet je denken aan: het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van de spierpijn. Herstel zal op deze manier eerder plaatsvinden. Ook het aanvullen van verloren vocht is van groot belang na een inspanning. Deze massage kan pas na zo`n 30 minuten na de inspanning worden gegeven.

  Ook voor niet sporters

  Personen die veel en/of vaak in de zelfde houding werkzaamheden verrichten, denk hierbij aan: werken achter de pc of lange tijd staan, kunnen zeer gebaat zijn bij een regelmatige sportmassage omdat deze personen verkrampte spieren kunnen krijgen. Ook rug-, nek- en schouderklachten komen hierbij vaak voor. Een grote veroorzaker van spierspanning is stress. Al deze klachten kunnen met sportmassage goed worden behandeld en zullen, afhankelijk van de klacht, in een paar behandelingen sterk zijn verminderd of verdwenen. Het goed onderhouden en verzorgen van je lichaam zal tot gevolg hebben dat we minder van dit soort klachten ontwikkelen.

  Ontspanningsmassage

  Bij ontspanningsmassage moet men vooral denken aan "een weldaad voor lichaam en geest". Hierbij zullen vaker aromatische oliŽn en ontspanningsmuziek gebruikt worden. Dit alles om een diepe ontspanning mogelijk te maken. De maatschappij is druk en lijkt alleen maar drukker te worden, zo kunnen er zowel zakelijk als privť behoorlijke lichamelijke als geestelijke spanningen ontstaan. Ontspanningsmassage heeft het doel om de drie elementen in ons bestaan: lichaam, gevoel en verstand, weer in balans te brengen(of te houden). Rustige strijkingen en knedingen worden gebruikt om dit doel te bereiken. Het zal niet voor iedereen even makkelijk zijn om de rust te vinden en uiteindelijk de aandacht te verplaatsen naar je eigen lichaam, maar geduld is hierbij een goede zaak en na een aantal massages zal dit steeds makkelijker gaan. Men moet zich in principe, in eerste instantie, over kunnen geven aan de behandelaar, zodat je daarna jezelf kan over geven aan je eigen ik, waarna volledige ontspanning een feit is.

  Welke massage voor u ook van toepassing is of zou kunnen zijn; het belangrijkste in de sport, het zakenleven of in je privť is en blijft : LUISTER NAAR JEZELF !!!